I denne episoden av podkasten Barnløs på godt og vondt deler psykolog Sissel Gran både erfaringer fra terapirommet og sin egen historie rundt barnløshet

– Det må være lov å svare at jeg har ikke barn og at det var noe jeg ikke fikk til

PODCAST: Par som sliter med å få barn går igjennom en stor belastning. Det kan være vanskelig å være åpen om dette med venner, familie og kollegaer. Hør mer i podcasten Barnløs på godt og vondt.

Sissel Gran er psykolog og har snakket med mange par som sliter med barneprosjektet.

I denne episoden av podkasten Barnløs på godt og vondt deler hun erfaringer fra terapirommet, men også sin egen historie rundt barnløshet. Hun endte selv opp med å adoptere som godt voksen.

Utenforskap som barnløs

Som barnløs oppleves det ofte tøft når venner og kollegaer blir foreldre og samtalene plutselig dreier seg mest om dette barnet. Det kan være vanskelig å snakke om sin egen barnløshet og spørre om vi ikke også snakke om andre ting som vi har felles.

– Det mange opplever når venner rundt seg får barn er et slags utenforskap, sier hun videre. De skammer seg over at de ikke har lyktes med sitt barneprosjekt. Det er derfor vi ser at de trekker seg mer unna og isolerer seg mer, sier Gran.

– Det må være lov å svare at jeg har ikke barn og at det var noe jeg ikke fikk til. Kanskje vi kan lære oss noen måter å snakke om dette på.

Kanksje-menn

– Jeg har snakket med mange menn som forteller at de kan få litt panikk når de skjønner at kvinnen de er sammen med ønsker seg barn, forteller Gran.

Hun bruker begrepet kanskje-menn om dem som aldri helt er klare til å slå seg til ro med en kvinne.

– Mange menn kan rygge litt og tenke at er det dette som er prosjektet hennes, at jeg skal hjelpe henne med å få barn, sier Gran.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS