Verdens minste ku og lengste hundetunge

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

"Caroline Ryder, eieren av Swallow, verdens minste ku, sier til BBC at kua er en ressurs for flokken. (Foto: Paul Michaels Hughes/Guinness World records)"

Guinness World Records-boka for 2011 er ute I disse dager, og blant de nye og rareste rekordene finner vi Puggy, hunden med verdens lengste tunge, og Swallow, verdens minste ku.

10 år gamle Puggy fra Texas er en hund av pekingeserrasen, og tunga hans er hele 11,43 centimeter lang. Det er nesten like langt som hele den lille hundekroppen.

"(Foto: Paul Michael Hughes/Guinness World Records)"

De forrige eierne hans synes han så såpass rar ut at de ikke ville ha han lenger, men nå er de nye eierne er svært fornøyd med at den tidligere hjemløse hunden har fått en verdensrekord, skriver engelske Telegraph.

- Det betyr veldig mye for oss at han har oppnådd dette. Å gå fra å være en løshund, bli dumpet og til å få en verdensrekord er fenomenalt. Jeg kan ikke tro det, sier Becky Stanford, Puggys matmor.

Den 11 år gamle Dexter-kua Swallow kan smykke seg med tittelen verdens minste ku. Hun er bare 80 centimeter høy, og er dermed mindre enn de fleste sauer.

Det har ikke stoppet mini-kua fra å få kalver. Så langt har hun produsert 9 avkom, og nå er hun drektig igjen. Alle kalvene er av normal størrelse.

Caroline Ryder, som eier Swallow, sier til BBC at mini-kua har mye morsinstinkt i seg, og at hun er barnepasser for hele flokken.

Her kan du se en videolaget av Guinness World Records, om Puggy, hunden med verdens lengste tunge:

Og her kan du se en video om Swallow laget av MSNBC:

Powered by Labrador CMS