Helvetesuka for pyser – helvetesuker for studenter!

 (Foto: J.M. Stenersens Forlag)
(Foto: J.M. Stenersens Forlag)

Erik Bertrand Larssen har skrevet en hel bok og hvor fint det er å velge en helvetesuke. Da skal du kjenne på din fysiske og mentale styrke og utfordre deg selv maksimalt og det skal gjøre deg bra. Annonse for  boka sier: «Stå opp tidlig. Tren før frokost. Vær effektiv på jobben. Vær til stede for barna dine. Spis sunt. Norges råeste mentaltrener har sett at de som gjør dette, blir forandret for livet». Ideen baserer seg på psykologi hentet fra militære, hvor soldaten skal brytes helt ned for så å bygges opp igjen innenfor et militært system. Mange har blitt inspirert av boka og tar en helvetesuke og blogger om det. For eksempel her: http://www.runnersworld.no/blogs/thomas/min-helvetesuke-7-dager-med-rikt...

For min del var det slik at helvetesuker valgte meg, jeg prøvde å stå imot med det hjalp lite. Jeg var den utvalgte for en mental test.

Det hele startet i desember med at hele familien røyk på en runde med omgangssyke og siden vi er fem stykker blir det mye jobb. Den første natten sto jeg opp lenge før soloppgang med første runde av sirkeltrening. Av med alt sengetøy, vaske ungen, ny pysj og nytt sengetøy. På med vaskemaskinen og satte meg ved doskåla. Runde tre startet ved 6 tiden og da hadde jeg altså vasket og hengt opp to runder med sengetøyvask, gulvvask og med alt med kliss i håret. Og det er slik det skal være under helvetesuka, du skal presse kroppen maksimalt med hard trening. Etter tredje runde innser jeg at dagen er godt i gang og hunden trenger en tur, så jeg avslutter dagens morgentrening med en rolig økt ute – jeg passer på å poste en bilde på facebook med mentalt ro som heading.

Og slik går de første dagene av helvetesuka. Jeg ser av andre blogger at det er populært å få en sportsbutikk til å sponse jakke, treningsbukser og joggesko, jeg drømmer meg bort om ny vinterjakke fra Helly Hansen og nye bukser fra Bergans og tursko (NB! Kan leses som ønskeliste til jul) Mange «helvetesbloggere» ringer avisa for intervju og oppslag på førstesiden med nytt treningstøy. Men tatt i betraktning av at de første dagene har jeg hatt mest bruk for gummihansker og vaskeklut fra Rema 1000, dropper jeg den ideen, bygger ikke opp rundt det image som jeg vil vise utad.

Men på onsdag er det slutt på det monotone løpet, jeg skal nemlig være sensor for studenter ved HiOA. Opp tidlig før soloppgang ut med hunden og klar til avgang. Jeg drar med et halvt pilleglass innabords til min første sensorjobb. I forkant har jeg lest 17 oppgaver bedømt de og gitt karakterer og hatt sensormøte, så nå er jeg klar for muntlig eksaminasjon av studentene og i rollen som sensor.

Det går bra og jeg merker at det harde fysiske og psykiske presses gjør at jeg er skjerpet og har fokus. For det er veldig viktig med helvetesuka, du skal ha fokus, være effektiv og ikke kaste bort tiden din på unødvendig småprat og mingling. Så jeg drar rett på hotellet og lader opp til neste dag. Nå er jeg i siget føler meg ovenpå, selvsagt skal det ikke vare jeg får et ukontrollert hosteanfall, da må man vise mental styrke og ikke la seg ikke affisere av den slags bagateller.

Neste uke er jeg klar for travle arbeidsdager på kontoret, jeg skal ha møte med ledelsen fordi jeg er misfornøyd med den lange prosessen vedrørende min individuelle studieplan (ISP), det har tatt 8 måneder og den er fortsatt ikke godkjent. Som stipendiat må man tørre å si ifra og ikke bare stå med lua i hånden. Jeg har jo skrevet masteravhandling om hvilke handlingsalternativer man har når man er misfornøyd. Jeg brukte Hirschman sine begreper, exit, voice og loyalty og nå skal jeg ta en voice. I følge mentaltreneren er det viktig å bestemme seg for et mål og gå inn med fullt fokus og bestemme seg for å bruke alle virkemidler – det er slik man når sine mål i en hard forretningsverden.

Men dagene er fylt opp med hektisk aktivitet, jeg kjøper leilighet til faren min og hus til meg selv, mens jeg sitter på seksjonsmøte i heftig budrunde. Alt er mulig når man har rett fokus, hard trening og sunn men lite mat innabords.

Ukene flyr med innhold fra morgen til kveld og mann min skal male hele huset innvendig for det skal legges ut på salg og vi får få timers søvn. Vi kjenner begge at helvetesukene begynner å gå oss på nervene, vi blir litt småampre. Det er nå vi vet om vi tåler dette presset fra helvetesuker og vi er sterke eller om vi bare en noen veike småkryp.

Opp i det hele har jeg sagt ja til å stille til valg som representant til avdelingsstyre ved avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag sammen med min kontorvenn Elin Strand Larsen. Og det er nå jeg får erfare at å stille til valg krever småmingling og dager hengende ved kaffetrakteren for å kapre stemmer. Det passer jo ikke med min ideologi for tiden og både jeg og Elin får merke at det ikke blir mange stemmende av å sitte på kontoret konsentrert om oppgaver, vi havnet nederst på lista. Det sto ikke noe om slike konsekvenser i boka, jeg fikk klart inntrykk av at helvetesuka var bra for alt. Jeg bestemmer meg for å rette en henvendelse til forfatteren, jeg bør i det minste få avslag i pris på boka.

Det nærmer seg slutten på helvetesukene, jeg har bare en eksamensoppgave som skal leveres, og nå må jeg få tak i oppgaveteksten det er bare noen dager til innlevering. Jeg jobber konsentrert, og eneste fordel av å ha 500 studiepoeng innabords er at det skal litt til å bli stressa, og nå har jeg jo god trening i fokus og selvdisiplin og hardkjør de siste ukene.

I dag avsluttes helvetesukene og jeg må takke mannen min for at han har støttet oppunder dette egoprosjektet, jeg har nå lært hva som virkelig betyr noe i livet og det er å få levet eksamensoppgaven til fristen, så den kan du lese her:

https://blogg.hiof.no/charlos/files/2016/12/Eksamensoppgave-Charlotte-Sørensen-NEON-2016.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS