Nettverking må til

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I morgen reiser jeg og mine kollegaer til Toulouse i Sør-Frankrike. Good for you, tenker du kanskje. Og ja, reising er ikke den verste delen av denne jobben. Men en helt nødvendig del. Norge er et lite land i utkanten av kloden, og da må vi ut på tur.

I Toulouse er Oslo Cancer Cluster med på å arrangere en stor internasjonal kreftkonferanse sammen med vår søsterklynge Cancer-Bio-Santé. Dette er tredje gang vi arrangerer European Cancer Cluster Partnering - ECCP for kort, som konferansen heter. Vi ser at dette har vært et helt nødvendig tilskudd til alle de millionene av konferansene der ute. Det har rett og slett ikke vært noen der små og mellomstore bedrifter innen kreftfeltet kan møte hverandre, relevante samarbeidspartnere og representanter fra investorsiden og farmasisiden. Så sammen med oss reiser små og mellomstore kreftbedrifter som Affitech, PCI Biotech, BerGen Bio og en del andre. Disse tre skal presentere selskapene sine, mens små oppstartsbedrifter som Vaccibody og Targovax, som spinner ut fra forskning på Universitetet i Oslo & Oslo universitetssykehus, Radium, skal delta på partneringmøter.

I tillegg så har vi med oss en rekke av de flinke kreftforskerne og klinikerne fra Oslo universitetsykehus, Radium, som skal møte sine kollegaer ved sykehuset i Toulouse for å samarbeide tettere innenfor klinisk forsknig på lungekreft og andre spesifikke kreftformer.

Vi er også veldig glad for at Kreftforeningen er med oss sørover. De skal ha møter med dem franske kreftforeningen og lære dem om Vardesenteret som Kreftforeningen og Oslo universitetssykehus har bygd opp for å gi kreftpasienter og pårørende et helhetlig omsorgstilbud. Radiumhospitalets legater er også med på ferden, og de skal særlig snakke med representanter fra verdens fremste kreftsykehus MD Anderson.

Alle disse møtepunktene handler om nettverking - i form av formelle møter og mer uformelle samtaler over god mat og i fine omgivelser - som Rådhuset i Toulouse der konferansen offisielt åpnes onsdag kveld.

I dag er det mennesker fra 20 land som har meldt seg på - og de har sendt over 1200 møteforespørsler. Det vitner om stor aktivitet nå to dager før det hele braker løs.

Vi har imidlertid allerede begynt planleggingen for neste års konferanse. Vi jobber mot at den skal gå av stabelen i London (i olympisk ånd), for å knytte nærmere kontakter med det sterke kreftmiljøet både på forskningssiden og bedriftssiden i Storbritannia.

Mer om det senere, først er det årets konferanse. For de av dere som vil høre nytt fra Toulouse - så kommer jeg til å Twitre, legge ut bilder og nyheter fra konferansen på Oslo Cancer Cluster sin Facebook side.

Med ønske om en god uke, uansett hvor du måtte befinne deg!

Hilsen Elisabeth

Twitter: @elikirand
Facebook: Oslo Cancer Cluster

Powered by Labrador CMS