Leserdebatt med fullt navn - fra nå av

Av Nina Kristiansen, redaktør i forskning.no

Vi har engasjerte lesere på forskning.no, med stor aktivitet i kommentarfeltene. På noen temaer går debatten livlig – for eksempel klima, kjønn, religion, hasj og lavkarbo. På andre temaer ønsker vi oss mer debatt. 

Mens flere og flere aviser har gått vekk fra anonyme leserkommentarer, har forskning.no fortsatt med det – de fleste innlegg er jo saklige. Men det går alt for ofte over stokk og stein, og vi må fjerne innlegg – alt fra støtende innhold til personangrep til reklame til lenker til nettsteder vi ikke kan gå god for. forskning.no er redaksjonelt ansvarlig for alt innhold og lenker ut på våre nettsider, inkludert leserkommentarene.  

Fra og med 1. september stenger vi for anonyme leserkommentarer her på forskning.no. Målet er å få en bedre og sakligere debatt, der folk vet hvem de diskuterer med, og folk står for det de mener.

Det er også praktiske årsaker til at vi stenger for anonyme innlegg. Vi relanserte forskning.no i fjor høst, og har det siste året hatt stor vekst. Mange flere lesere gir mer debatt og flere innlegg som må vurderes opp mot debattreglene. 

Alle som vil diskutere på forskning.no, må heretter bruke fullt navn, enten gjennom å logge inn via Facebook eller registrere seg på Disqus. (Trenger du hjelp, kontakt oss på: kai@forskning.noFra og med 1. september vil alle anonyme innlegg slettes umiddelbart. 

Vi håper at mange blir med i en åpen og livlig nettdebatt.

Har du lyst til å debattere anonyme debatter, leserkommentarfeltet eller vår stenging for anonyme innlegg, så kan du melde fra under. Akkurat her godtar vi anonymitet ….

Powered by Labrador CMS