Sosial hverdag

Jeg sitter på et fly, på vei fra Italia til Norge. “Hvordan har du det?” skriver jeg i ei melding. Noen sekunder etter kommer svaret.
“Joda, her på rad tretten er alt bra, det er ikke jeg som plager ungen som skriker!”
Vi er online på facebook, på Norwegians nye fly er det foreløpig gratis. Slik ble altså den nye mediehverdagen. Vi kan sitte i et fly og lese tullemeldinger fra hverandre og hva kommunikasjonsfolk mener om at Rachel og Petter har slått opp. Det er ikke måte på hvor fjasete det kan bli. Så kan dere lene dere tilbake og si at det er det dere har sagt hele tiden, la oss nå publisere på gammelmåten!
 

Det fantes dem som mente Beatles ikke hadde noen fortid.
 

Ei ny tid er i emning i Midt-Østen og Nord-Afrika. Sosiale medier er sterkt medvirkende. Jeg satt fjetret og så Gadaffi holde tidenes bitreste tale, BBC News hadde viderekoblet signalene fra Libyisk statsfjernsyn.
Historiske vendinger på direkten, vi er en del av det. Vi tar del i det. Det hele er egentlig så grensesprengdende som det kan bli. Tunis, Egypt, det kommer fler.

Det skjer i nåtid. Du kan selv velge hvilken kritisk inngang du skal ha til det som skjer, eller bare godta det.
Og folket bruker mobiltelefonene, sender ut filmsnutter, som spres på sosiale medier, og videre til massemedia. Facebook, blogger og twitter. Makthaverne kan utkommandere så mye de vil, de kan ikke stå i mot. I motsetning til Holocaust kan langt flere dokumentere det som skjer, intet propagandaapparat kan legge skjul på det lenger.
 

Reaksjonen må komme. Tenk det, du som sier at du ikke forstår vitsen “med sånn feisbokk” og blogger. Større kraft enn krutt, større kraft enn krutt!
For noen uker siden fikk jeg møte professor Martyn Poliakoff fra Nottingham University. Han har vært frontfigur for et fantastisk formidlingsprosjekt med kjemi som emne. Gå inn på http://www.periodicvideos.com/ for å se selv. Saken er at her er de fleste sosiale medier tatt i bruk og de blir sett, ikke bare av noen få men av titalls millioner.
 

Jeg lar det henge der, sånn i inngangen til selveste påsken. Som jeg håper blir bra for alle!