En dag på forskning.no
Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.
Etter fem dager på forskning.no ønsket vi å vite litt mer om hvordan hverdagen for journalistene her egentlig er. Vi stilte derfor noen spørsmål til to av dem.
Arnfinn Christiansen

Vi spurte Arnfinn:
Hva jobber du med?
Jeg jobber med å skrive artikler om all slags forskning, men jeg liker best å skrive om romfart, data og teknologi og sånt.
Hvor lenge har du jobbet her?
Jeg har jobbet her i 10 år, siden det starta. Før jobba jeg 20 år i NRK. Først og fremst som lydtekniker, og så etter hvert litt mer som forskningsjournalist og redigerer. Jeg laget små dataspill, og mye rart.
Trives du? Hvorfor?
Jeg trives bra, jeg. Fordelen med et så lite sted er at alle kjenner alle. Hyggelige kolleger og koselige lokaler.
Hvorfor ville du bli forskerjournalist?
Jeg har alltid vært interessert i vitenskap. Jeg begynte å studere stjerner da jeg var på deres alder. Da kjøpte jeg meg mitt eget teleskop. Så på planetene og forskjellige galakser, og syntes det var spennende.
Hanne Østli Jakobsen

Vi spurte Hanne:
Hva jobber du med?
Jeg skriver litt om alt mulig, men jeg prøver å dekke det som skjer av dinosaurnyheter.
Jeg skriver også mye om forskningsfinansiering, forskere som jukser og ting som skjer i forskningsverdenen.
Hvor lenge har du jobbet her?
Jeg fikk fast jobb nå i januar i år, men jeg har hatt vikariater litt sånn til og fra. Så jeg har vært innom forskning.no siden 2009. Før det studerte jeg journalistikk.
Trives du? Hvorfor?
Jeg trives veldig bra. Det er en sånn jobb der du får lov til å skrive om akkurat det du syntes er interessant. Da kan man velge litt hva man syntes er kult og det gjør jo at jobben blir litt friere.
Hvorfor ville du bli forskningsjournalist?
Som forskningsjournalist lærer du jo nye ting hver dag. Det er en veldig fin måte å jobbe på - med noe nytt hver dag og få snakke med utrolig smarte folk. Det er jo noen temaer jeg synes er morsommere enn andre, men uansett hva du jobber med her, så lærer du jo nok til å skjønne litt mer om verden.