Rekordinteresse for «Jentedagen»

Denne uken har NTNU hatt besøk av 250 av landets dyktigste jenter. «Jentedagen» er NTNUs fremste tiltak for å rekruttere jenter til teknologi- og realfagsstudiene. Arrangementet er et samarbeidsprosjekt mellom NTNUs tre teknologifakultet; Fakultet for naturvitenskap og teknologi, Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi og Fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektronikk. Målsettingen for Jentedagen er å rekruttere flere jenter til våre studier.

(Foto: Kai T. Drageland/NTNU)

Rekordmange søkere




Jentedagen har blitt arrangert siden 2010, og aldri har så mange jenter søkt om å få være med. Over 700 jenter fra hele landet som går siste året på videregående og er interessert i realfag og teknologi, kjempet om 250 plasser. Dette er ny rekord! De som fikk plass ble plukket ut etter karakterer, motivasjon for å delta og geografisk spredning. Med andre ord har vi hatt besøk av noen av landets aller dyktigste jenter. Deltakerne har i løpet av disse to dagene fått omvisning på campus, fått høre på interessante forelesninger og deltatt på mange ulike arrangementer. NTNU betaler reise, opphold og mat for deltakerne.

«Jentedagen» viktig for rekrutteringen




Siden oppstarten av «Jentedagen» i 2010 har jenteandelen for primærsøkere økt og i 2014 var 43 % av studentene som begynte hos oss (IVT) jenter, 37,8 % for alle NTNUs teknologi og realfagprogram. Opptakene i fjor viste at tradisjonelle mannsdominert fag som tekniske geofag og geologi hadde overvekt av kvinnelige studenter. Et annet eksempel er Ingeniørvitenskap og IKT som hadde 15% kvinner som startet i 2010, i 2014 var tallet 37%.

Jeg tror at «Jentedagen» har mye av æren for dette. En undersøkelse viser at av de 250 jentene som deltok på Jentedagen 2012, søkte 60% seg til et teknologi- eller realfagstudium samme år. Midlene vi bruker på «Jentedagen» er vel anvendte penger!

På gjensyn




Vi håper at vi i løpet av disse to dagene har fått vist at NTNU er landets fremste utdanningssted for sivilingeniørstudier, teknologi og realfag, og at jentene har fått innblikk i hva landets beste studentby kan tilby. Velkommen tilbake!

Powered by Labrador CMS