Fremme på Påskeøya!

Rahiti Tane og Tupac Yupanqui er på vei inn mot Påskeøya. Lørdag taues vi inn til Hangaroa, og da er første del av Kon Tiki 2 ekspedisjonen over.

Kaptein og forskningssjef på Rahiti Tane. (Foto: Håkon Wium Lie, Kon-Tiki 2)

Datainnsamlingen har vært formidabel: Tupac har tatt seg av plastikk-målingene, dypvannsmålingene og ekkolodd-data, mens vi på Rahiti har tatt oss av meteorologi, atmosfæremålinger, havklimadata (temperatur, CO2, pH og oksygen), havstrømmer, plankton og miljøgifter. Det blir trist å gå på land, men samtidig begynner en ny, vel så spennende fase: analyse og syntese.

Jeg gleder meg stort til å komme tilbake til skrivebordspulten og sette igang det arbeidet, og forventer et skred av publikasjoner sammen med partnerne og med studenter fra NTNU og UiO. Ekstra gøy for meg personlig er at jeg skal skifte jobb: på nyåret går jeg over til NIVA, som forskningssjef for vann & klima.

Cecilie Mauritzen har levert sin siste blogg for forskning.no, og starter i januar som forskningssjef ved NIVA. (Foto: Håkon Wium Lie, Kon-Tiki 2)

Men Kon Tiki 2 ekspedisjonen er ikke over: ca. første nyttårsdag begynner de to flåtene på returen til Sør-Amerika. Forskningsprogrammet blir stort sett det samme, støttet av Kongsberg, Nortek, Sperre, Meteorologisk institutt, NOAA, NASA, NTNU og NIVA. Det blir Pedro de la Torre fra NTNU som seiler Chief Scientist på returen, og han vil kunne nås på samme epost som jeg hadde: science.kontiki2@myiridium.net.

Så vil jeg bare ønske god jul og takke for følget! Hilsen Cecilie

 

Powered by Labrador CMS