Havregrøt og taustrekk

Etter lørdagens store renselse (av kropp, sjel og flåte), har vi idag satt igang med stramming av riggen. Vind og bølger har brukt krefter i en uke på å strekke tauene, og da er det ikke annet å gjøre for oss enn å svare med samme mynt. Så seilet er nede og for hvert tau som blir strammet blir masten litt rettere. Det er litt av en jobb, takket være uhåndterlig og ubehagelig hamptau. (Vi jukser dog litt med jekkestropper...).

Sjømannskap og teknologi går hånd i hånd ombord Kon-Tiki 2 flåtene. (Foto: Håkon Wium Lie, Kon-Tiki 2)

Ellers hadde vi tilløp til mytteri igår, eller kanskje heller et en-manns-opprør: protesten angikk frykten for å måtte spise havregrøt til frokost HELE turen. Provianteringen ble definitivt litt primitiv i og med at vi hverken fant hermetikk eller mel i Peru, og i og med at våre fantastiske mel- og musli-blandinger fra Baker Hansen ble stående fast i tollen i Peru.

Men jeg tror likevel vi skal klare å forhandle oss ut av fremtidige opprør, slik vi klarte denne gangen ("litt" brød av og til....). Det er tross alt ikke mye vi kan gjøre med saken. Annet enn å fiske. Skjønt: alle gode forslag til frokostretter basert på ris, bønner, linser, peanøtter og potetmel (og så havregryn selvfølgelig)  mottas med stor takk!

Et variert kosthold er en krevende øvelse til havs. (Foto: Håkon Wium Lie, Kon-Tiki 2)

God søndag, fra 83 vest i det sørlige Stillehav.

Powered by Labrador CMS