Rendezvous og solcellestrabaser

Tirsdag var en meget begivenhetsrik dag her i Stillehavet: de to flåtene har ligget sammen mesteparten av dagen, og Pål har kjørt i skytteltrafikk med gummibåten for å kjøre passasjerer fram og tilbake.

Selv var jeg på mitt første besøk på Tupac, og oppdaget at maten på den flåten var betydelig bedre enn sitt macho rykte. Det jeg egentlig var over for, var for å diskutere med Håkon hvordan vi skal gå fram med hensyn til dypvannsmålinger. Da vi stort sett bare har hatt overskyet vær siden vi reiste lader ikke solcelle-batteriene opp så mye som vi kunne ønsket i løpet av dagen. Og det kan være litt skummelt å kjøre winch med 3-4000 meters line - og så går strømmen. Så konklusjonen på dette blir at vi avventer litt når det gjelder dyphavet.

Solcellekraft skal drive både vitenskap og ferden fremover. Så lenge solen skinner er alt vel. (Foto: Håkon Wium Lie, Kon-Tiki 2)

Rahiti Tane fikk også besøk: blant annet av Ola, som skulle diskutere de forskjellige seileregenskapene til de to flåtene. Konklusjonen der var at de to flåtene er og blir forskjellige - Tupac kan seile raskere og mer opp mot vinden enn Rahiti kan. Det var fint å få avkreftet at det hadde noe med  seileregenskapene til mannskapet!

Et godt, gammelt, magnetisk kompass kommer godt med. (Foto: Håkon Wium Lie, Kon-Tiki 2)

Det ble i det hele tatt en veldig sosial dag. Vi hadde alle godt av et  avbrudd i rutinene :)



I tillegg til rendezvous med Rahiti, fikk Tupac besøk av denne krabaten. (Video: Kon-Tiki 2)

Powered by Labrador CMS