Menn er også velkommen på Kvinnehelsedagen!

Av Ritsa Storeng, seniorforsker ved Nasjonal kompetansetjeneste for kvinnehelse.

Ritsa Storeng er seniorforsker ved Nasjonal kompetansetjeneste for kvinnehelse og medlem av arrangementskomitéen for Kvinnehelsedagen 8. mars. (Foto: Privat)
Ritsa Storeng er seniorforsker ved Nasjonal kompetansetjeneste for kvinnehelse og medlem av arrangementskomitéen for Kvinnehelsedagen 8. mars. (Foto: Privat)

Kvinnehelsesenteret, eller Nasjonal kompetansetjeneste for kvinnehelse som det heter offisielt, feirer 10 år med festseminar på selveste kvinnedagen 8. mars. Vi har invitert mange spennende foredragsholdere med vidt forskjellig fagbakgrunn til vårt festseminar, der også menn er hjertelig velkomne.

Tusen takk for 10 gode år

I løpet av denne tiden, er det ikke lite som er blitt utrettet innenfor kvinnehelsefeltet takket være alle dedikerte, hardt arbeidende og kreative menn og kvinner som har bidratt til at det blir feiring nå.  Vi må heller ikke glemme å si tusen, tusen takk til skattebetalerne som finansierer Kompetansetjenesten, via Helse-og omsorgsdepartementet. Tusen takk!

Og det må bare feires.

Vi gjør 8.mars til ”Kvinnehelsedagen”. Da blir det festseminar!

 Likestilling mellom kjønnene handler også om kvinnehelse. Temaet for den internasjonale kvinnedagen i 2016 er “Planet 50-50 by 2030: Step It Up for Gender Equality”.

Det er da treffende at Jesper W. Simonsen fra Forskningsrådet skal innlede på Kvinnehelsetjenestens seminar med «Kjønn er omtrent jevnt fordelt mellom kvinner og menn».  

Det blir også et «fyrverkeri» av musikk og sang med flotte Queendom. Jeg gleder meg til å høre både dem, og mange andre inspirerende foredrag om kvinnen som det sterke kjønn, om hvordan vi skal prioritere kvinnehelse fremover, og om hvordan de som forvalter skattebetalernes penger prioriterer kvinnehelse. ​

Kvinnehelsetjenesten

For dem som ikke kjenner til Kompetansetjenesten er målet vårt «å være en nasjonal aktør som fremmer kunnskap om kvinners helse i et livsløpsperspektiv til myndigheter, helsepersonell og publikum». ​

Alle som har hatt eller fortsatt har sin virksomhet ved Nasjonal kompetansetjeneste for kvinnehelse er opptatt av sykdommer eller tilstander som først og fremst rammer kvinner og er forskjellige fra de tilstander som rammer menn. Det gjelder for eksempel reproduktiv helse og kjønnsforskjeller i sykdommer som rammer både menn og kvinner. En av kjerneaktivitetene til kompetansetjenesten er å formidle forskningsbasert kunnskap som skapes til myndighetene, helsetjenesten og vanlige menn og kvinner.

Ikke bare doktorgrader…

Tjenesten formidler kunnskap gjennom kurs, hjemmesider, egen blogg på forskning.no og vitenskapelige publikasjoner som blir til doktorgrader for flinke og arbeidsomme stipendiater.

På 10-årsdagen kan vi feire 20 doktorgrader, nesten 200 vitenskapelige artikler, mange saker og blogginnlegg på forskning.no, nyhetsbrev og ikke minst mange kurs og seminarer både i Oslo og rundt om i Norge.

Vi ønsker alle kvinner og menn velkommen til jubileumsseminar 8. mars!

Store Auditorium på Rikshospitalet, kl. 12.00-15.00

Program med tidspunkter finner du her.

Seminaret har også en Facebook event.

(Forsidefoto: Ritsa Storeng)

Powered by Labrador CMS