Bærbar bær

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I sommer har jeg flere ganger kjøpt jordbær. Bar bær rett i kroppen er sommer …

Hver gang har det samme problemet oppstått når lysten har rammet meg: Hvordan får jeg med meg bærkurvene ut av butikken - med bær i. Spesielt hvis du kjøper flere kurver blir det lett krøll.

Ikke kan jordbærene stables. Da klemmes de, og det er et kvalitetskriterium for jordbær at de er fri for trykkskader. Det er også begrenset hvor mange kurver jeg får i hver hånd.

Jeg blir gjerne tilbudt en plastpose for å putte kurvene i, men det løser egentlig ikke transportutfordringen. Plastposen hjelper riktignok mot at bæra faller i golvet. Det er jo et peong. For som regel er kurvene halvfulle når transportetappen er over, mens den andre halvdelen ligger mer eller mindre klemt i bunnen av plastposen.

Noe av problemet ville ha vært avhjulpet med kurver med lokk. Men hva med en six-pack for jordbærkurver? En 2-pack, 3-pack eller 4-pack hadde i og for seg også løst problemet. Bærbar flerforpakning må da vært lurt Mulig det finnes allerede, men jeg har ikke sett det på min vei.

Brus- og ølprodusentene har forstått dette. Ja enkelte fruktleverandører også: epler i brett med plast over, poteter i poser og tomater i plastbokser med lokk. Hvis det er lettere å ta med seg fire kurver jordbær enn en, så tar du fire!

Lur innpakning avhjelper både et logistikkproblem og øker salget. Attpåtil gir det en anledning til å informere om produktet. Merkebygging er jo in. Her kan emballasjen være med å gi særpreg og skape en fysisk plass for skriverier eller merker.

Jordbær er gjerne kortreist mat. Selv hos de mest sentralstyrte butikkjedene er det rom for lokale jordbær. Dette gjør kanskje at leveransene blir litt amatørmessige. Her bør det være muligheter for produktutvikling. Rett emballasje kunne vært merket gården og signert plukkeren. Håndplukket av Morten!

Standardisert flerforpakningsemballasje, lokalt tilpassede klistremerker og en tusj for å signere – kunne løst logistikkproblemet, gitt bedre pris og økt salget.

Noen må da kunne «forske fram» en flerpakk for bærkurver. Hvis den da ikke allerede finnes?

Powered by Labrador CMS