Grunnlaget for en god forskningspolitikk er lagt

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tora Aasland har vært en god forskningsminister. Hun har bidratt til å sette den grunnleggende langsiktig forskning på den politiske dagsorden – den forskningen som har lagt grunnlaget for det samfunn vi har i dag. Hun økte bevilgningene til langsiktig, nysgjerrighetsdrevet forskning og fikk til fellesløftet der departementet, Forskningsrådet og universitetene i felleskap bidro til ytterligere å styrke den forskerinitierte kvalitetsforskningen. Hun bidro videre til at programforskning, som for eksempel det nye bioteknologiprogrammet i Forskningsrådet, avsetter midler til de frie forskningsarenaer. Takk for en enestående innsats, Tora Aasland!

Jeg er overbevist om at Kunnskapsminister Kristin Halvorsen vil bygge videre på det grunnlaget Tora Aasland har lagt. For det er gjennom den langsiktige forskning – kombinert med mer målrettet forskning for å løse de problem samfunnet til enhver tid står ovenfor – vi kan gjøre Norge til et kunnskapssamfunn. Som Statsminister Jens Stoltenberg sa i nyttårstalen  i 2010: ”Kunnskap trumfer alt”.

Forsknings-Norge ser fram til å jobbe sammen med deg, Kristin Halvorsen, for å gjøre Norge til det kunnskapssamfunn vi har mulighet til å gjøre det til.

Se for øvrig dette: dnva.no/nyheter/vis.html?tid=54207

Powered by Labrador CMS