forskning.no på jobb i Tromsø

Vi gjorde det i fjor i Stavanger, nå gjør vi det igjen: Flytter redaksjonen til en annen by.

Ei uke rundt to bord i tre dager på Universitetet i Tromsø. En dag med speeddating på Norut. To dager på Framsenteret der det er et mangfold av institusjoner.

Opplegget er enkelt. Vi tar med pc-er og får bord på en sentral plass og strøm av vertskapet vårt. Så er vi igang.

Vel og merke med god hjelp fra kommunikasjonsavdelingene, som sender forskere til oss i tilfelle de ikke kommer av seg selv.

Det er da jeg skjønner at jeg har verdens beste jobb. For dette er menyen min i dag:

Kl. 11: Teoretisk lingvistikk - språket som vindu inn mot verden

Kl. 13: Markedsanalyse i fiskemarkeder

Kl. 13:30: Et kunnskapsbasert Nord-Norge

Kl. 14: Tokt i polarnatten

Kollega Hanne har derimot kanadisk litteratur, permafrost og klima, pasientnær sykepleieforskning og barnespråk på sin meny.

Etter en slik dag - og det er fortsatt bare mandag - føler man seg oppdatert og priviligert, men også litt kaotisk - hvordan få all informasjonen over i overkommelige og lesbare artikler.

Allerede nå er kollega Asle i gang med å skrive om alger, mens Arnfinn lager en artikkel om bruskfisk. Men ikke alle samtalene vi har denne uka blir til artikler med en gang. Noen krever mer lesing og oppfølging og kan bli saker på sikt. Andre samtaler blir kanskje ikke til konkrete saker, men vi sikrer oss gode kilder på ulike fagfelt. Det er godt å kunne ringe andre kilder enn de vi kjenner fra før (og som ofte befinner seg i Oslo-gryta).

Vi sitter på to bord veldig sentralt. I trekken fra utgangsdøra, i god rekkevidde av muzaken fra kaffebaren og med kantina som intervjurom rett fram. Det er mest studenter som går forbi.

Og der kom det en leser bort til oss! Marianne Mikalsen studerer psykologi her i Tromsø og leser forskning.no fast. Hun leser mest saker fra eget fagfelt og liker oss godt.

Og vi liker veldig godt lesere som liker oss godt.

Er du på Universitetet i Tromsø mandag, tirsdag og onsdag, eller i nærheten av Framsenteret på torsdag og fredag, så stikk en tur innom. For å snakke om din egen forskning, om forskning.no eller om det bitende været på utsida.

De tre første dagene sitter vi i Bygg 1 i Teorifagbygget.

Marianne Mikalsen (til venstre) på besøk hos forskning.no som nå befinner seg i Tromsø. Her i samtale med Nina Kristiansen (til høyre). Hanne Jakobsen i bakgrunnen. (Foto: Andreas R. Graven)
Marianne Mikalsen (til venstre) på besøk hos forskning.no som nå befinner seg i Tromsø. Her i samtale med Nina Kristiansen (til høyre). Hanne Jakobsen i bakgrunnen. (Foto: Andreas R. Graven)

Powered by Labrador CMS