I resepsjonen på Institutt for skog og landskap
Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.
Nå har vi flytta på oss. Redaksjonen i forskning.no er altså på Ås denne uka, og nå befinner vi oss på Institutt for skog og landskap.
Her har vi fått låne møterom der vi har etablert oss med kaffekoppene, pc-ene og kameraene. Også den nedlagte resepsjonen ved inngangsdøra har vi fått lov til å bruke resten av uka. Et ypperlig møtepunkt for forskere vi skal intervjue.
I dag er jeg redaksjonssjef og forsøker å holde orden på stoff inn og stoff ut i morgen. Jeg sitter i resepsjonen og har det fint.
Strømmen av besøkende som kommer til instituttet ser meg først. Det skal være et fagseminar og pakker må leveres.
- Beklager, men jeg jobber ikke her. Jeg har bare fått låne plassen.
- Men du skjønner jeg skal på et seminar nå, hvor er det?
- Beklager, men jeg er ikke kjent her. Jeg er bare en journalist som er på besøk.
- Men hva gjør jeg med parkeringstillatelse?
Resepsjonsdisken virker sterkere enn ordene mine. Ganske interessant. Voksen kvinne i resepsjon må kunne løse problemer.
Heller ikke budene som kommer med pakker hører ordene. De vil levere til meg.
Etter en halv time gir jeg opp og begynner å dele ut noen parkeringstillatelser som ligger her og viser folk inn på seminaret og ber dem forsyne seg med frukt og kaffe. Like greitt.
Min første jobb i Oslo var i resepsjonen på Den internasjonale sommerskolen for mer enn tjue år siden, så jeg har erfaring.
Ikke lenge etter får jeg med glimt i øyet jobbtilbud. Det er behov for resepsjonist og jeg klarer jo brasene. Og kanskje er det ikke så forskjellig fra å være redaktør og daglig leder: vite hvem som skal hvor når og hvorfor i tillegg til å fylle på kaffemaskinen.
I mellomtiden går journalistene fra forskning.no fram og tilbake med stadig nye forskere fra Bioforsk og Institutt for skog og landskap. Temaene i dag er like spredte som de to dagene på Nofima. Men her handler det mindre om mat, og mer om trær, røtter, svertesopp og rognebærmøll.
I dag har vi to saker på fra intervjuene med Nofima-forskere:
Andreas gjorde i går krafttaket å gjennomføre seks intervjuer og samtidig gjøre ferdig en sak:
Ferdigretter - enkelt og vanskelig
Og Ingrid trillet ut en sak om laks - etter at hun hadde vært på Ekko, NRK og snakket om nevrovitenskap:
Like bra med økologisk laks