Velkommen til blogg

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Velkommen til den nye bloggen på forskning.no.

Temaet for bloggen vil være forskning – i vid forstand. Et utvidet forskningsbegrep, forskning sett fra mange kanter, med mange øyne og mange meninger.

Vi som jobber i redaksjonen vil blogge jevnlig. Om å være forskningsjournalister, om forskningsresultater, om våre egne faginteresser eller annet vi bare vil dele med dere.

Selv er jeg medieviter av fagbakgrunn, men er minst like opptatt av språk og kjønn – gjerne i kombinasjon. Dessuten har jeg i det siste året jobbet i en aldri så liten kulturkollisjon.

forskning.nos redaksjon har en naturvitenskapelig tung profil. Det er bra! Det er for liten formidling av naturvitenskapelig forskning i norske medier – og ofte forvises det til smale spalter under overskriften Fakta.

Selv kom jeg inn i forskning.no for halvannet år siden med humaniora-bakgrunn og mange års erfaring med å formidle samfunnsvitenskapelig forskning.

Møte med de utrolig flinke journalistene i redaksjonen har vært spennende og lærerikt. Men jeg har ofte blitt forbauset over hvor store forskjellene er i tankemåte og forståelse av fag og forskning, selv om vi altså har formidlingserfaringen felles.

Vi diskuterer ofte, og roper litt innimellom. Jeg roper nesten alltid når temaet er biologisk psykologi, når dagens kjønnsforskjeller forklares ut fra hjerneforskning og/eller biologiske forskjeller og/eller evolusjon.

Jeg har lært mye i forskning.no. Ikke bare om naturvitenskap – der er den daglige dosen høy og gir en god kunnskapsrus. Men også om hvor forankret jeg – og vi - er i den fagforståelsen vi er opplært i og har erfaring fra - og hvor store forskjellene er.

Noe av dette vil jeg blogge om i tiden framover.

I tillegg til redaksjonens bloggere, har vi invitert inn gjestebloggere fra ulike forskningsinstitusjoner og fra ulike nivåer.

Vi har fått med oss to rektorer – Sigmund Grønmo fra Universitetet i Bergen, som er førstemann ut – og Vidar L. Haanes som er rektor på Menighetsfakultetet.

Stig Slørdahl som er dekan på Medisinsk fakultet på NTNU og Rosenborgfan vil blogge for oss. Det vil også Gro Amdam, som forsker på honningbier og aldring både i Norge og USA. Kirsten Ribu underviser og forsker på systemutvikling på Høgskolen i Oslo, Torill Mortensen forsker på spill i Volda, Marius Timmann Mjaaland er teolog på Universitetet i Oslo og Jan Magnus Bjordal er professor i helsefag på Høgskolen i Bergen. Alle er invitert til å skrive om egen forskning, andres forskning eller annet de er opptatt av.

Vi har også med oss en student. Ingvild Andreassen Moe tar mastergraden på Norges idrettshøgskole og skal skrive om sunt og usunt fett og sitt overvektsprosjekt.

Vi ønsker oss flere studenter og flere gjestebloggere, så bare ta kontakt med meg: [email protected]

Gjestebloggerne skriver med jevne mellomrom og følger oss en stund, før nye overtar.

Du kan lese dagens blogg, som vi presenterer på forsida og på bloggsiden vår - eller du kan følge de stemmene du liker på hver enkelt bloggers egen side.

God lesning framover!

Nina

Powered by Labrador CMS