En notis fra Norges Handelshøyskole - les mer.

– Det var utfordrende for kvinner i bransjen før, fordi det var få av oss. Folk ble skeptiske når jeg møtte opp i rosa kjole, men etter hvert så skjønte de at jeg var kommet for å bli, sa Thina Saltvedt i Nordea til kvinnelige NHH-studenter.

Samlet 160 kvinnelige studenter til Women's Finance Day

– Finans gir deg muligheten til å bestemme hvordan fremtiden skal se ut, sa Thina Saltvedt til finansinteresserte NHH-kvinner.

Torsdag 13. februar ble rekordmange 160 kvinnelige økonomistudenter og 18 finansselskaper samlet på NHH til det studentdrevne arrangementet, Women’s Finance Day.

Flere profilerte finansaktører deltok og holdt foredrag, blant andre Anette Hjertø, Head of Absolute Return Investment i DNB Asset Management. Hun er leder av Kvinner i Front-finans – et nettverk og samlingssted for kvinner i finansbransjen. Hjertø mener kvinnelige rollemodeller er svært viktig for å få flere kvinner til bransjen.

– Jeg kan ikke tenke meg en mer spennende bransje å jobbe i enn finans, og må nok tvinges ut av den. Likevel må noe gjøres for å øke kvinneandelen – det går ikke av seg selv. En viktig måte for å få dette til, er å få frem kvinnelige rollemodeller, sa Hjertø.

Det er andre gang at Woman’s Finance Day arrangeres ved NHH. Bak arrangementet står studentgruppene Femme Forvaltning, Næringslivsutvalget og Finansgruppen. NHH-student og leder av Women’s Finance Day, Brita Heradstveit Hestenes, tror mange studenter har liten kjennskap til finans.

– Vi ønsker å gjøre bildet av finans mindre skremmende. Mange studenter, både kvinner og menn, har trolig liten kjennskap til finans, og enkelte har kanskje fordommer. Vi ønsker å inspirere kvinnelige studenter og vise hvilke spennende jobbmuligheter de har innen feltet, sa Hestenes i forkant av arrangementet.

Finansbransjen er kjønnsbalansert med 47 prosent kvinner og 53 prosent menn, men kvinner i topplederstillinger er en mangelvare. Det viser rapport fra Finansforbundet om kvinner og finans. Kun 28 prosent av kvinner i bransjen er direktør eller banksjef, viser rapporten.

Les mer om Women's Finance Day på hjemmesidene til NHH

Powered by Labrador CMS