Finnner ikke frem med mobil
Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.
Dette var tittelen på en artikkel i Aftenposten på tirsdag. Oppslaget var om at norske bedrifter ikke tilpasser nettsidene sine til mobilbrukere. En undersøkelse blant små og mellomstore bedrifter viste at bare 55 prosent av dem hadde nettsider og bare 1 av 3 av disse var tilpasset mobilbrukere.
Dette innebærer sannsynligvis at norske bedrifter taper kunder og ikke minst inntekter. Administrerende direktør i digitalbyrået Iprospect, Magne Uppman, var sitert på at “vi er blant de beste i verden når det gjelder å handle via nett og mobil, men helt elendige til å selge”. 39 prosent av alle Google-søk i Norge gjøres via mobil.
Norske universitet og høgskoler bør også være bevisst på hvordan de fremstår på nettet og om det er lett å finne ønsket informasjon. Vi vil jo at flest mulige får tilgang på all den kunnskapen vi genererer og at vi fremstår som attraktive studie- og arbeidsplasser.
Vi har brukt sommeren til å gjøre litt opprydding på hjemmesidene våre (Det medisinske fakultet NTNU). Det er alltid vanskelig å vite hva vi skal fronte som det viktigste som skjer ved fakultetet og hvilke historier vi skal bruke for å fortelle om en snart 40 år gammel historie som et medisinsk fakultet. Du kan sjekke hjemmesidene våre både på norsk og engelsk. Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger om hva du synes fungerer godt og kanskje litt mindre godt.
Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag (HUNT) er et av flaggskipene våre. Jeg har tidligere skrevet om at vi nå har startet planleggingen av HUNT 4 som bør komme i gang i 2017. I den forbindelse har vi laget en introduksjonsfilm om HUNT som nå er oversatt til engelsk. Jeg blir i godt humør av å se denne filmen som illustrerer at all den kunnskapen som genereres via HUNT i Norge, har konsekvenser for hvordan pasienter behandles i andre land.
Det et heller ikke slik at fakultetet tar sommerferie på bloggsidene. I april etablerte vi en blogg ved fakultetet. Den har blitt svært populær. I sommer har blant annet Vibeke Videm skrevet om agurktid, Tormod Rimehaug om hvordan vi kan gi god oppfølging av Utøya-overlevende, medisinstudent Synne Aanes om et akuttmedisinsk seminar i august og vi har etterlyst kvinner til en treningsstudie.
Vi arbeider også med å plukke ut de viktigste historiene om fakultetet. Det er viktig å kunne vise til at fakultetet har bidratt med viktige gjennombrudd innen forskning, men også vært en viktig utdanningsinstitusjon. Vi er også på dette området interessert i tilbakemeldinger.
NTNU bør som Norges teknologiske universitet være best på nettsider og hvordan finne fram til ønsket informasjon. Hvis du tester ut hjemmesidene våre fra en mobiltelefon, vil du finne at de ikke er tilpasset smarttelefoner. Det er ikke bra nok. Universitetet i Stavanger derimot har tatt denne utfordringen. Heldigvis planlegges det nå at nettsidene til NTNU får et såkalt responsivt design, det vil si at de også tilpasser seg smarttelefoner.
Det er viktig at du som bruker hjelper oss til å bli bedre. Vi ser fram til å høre kommentarene dine. Vi har en egen Facebook-side. Om du går inn på denne, så send oss gjerne innspillene dine der.