PhD day 2016

Kalenderen sier at det fortsatt er august, men september og høsten er ikke langt unna. Vi har møtt mange nye studenter i forbindelse med semesterstart og gleder oss til å se mer av dem jo lengre ut i studiet de kommer.

I juni, rett før sommerferien begynte, fant årets PhD day sted. Mange ferdige doktorgradsstipendiater blir ikke værende i akademia, enten fordi det ikke er plass til dem i akademia eller fordi de ønsker å finne nye karrieremuligheter. Men det er ikke alltid like enkelt å finne ut hvordan en skal markedsføre seg selv, og hva man faktisk har lært i sitt doktorgradsarbeid. I år var derfor temaet «employability».

Vi hadde blant annet invitert to headhuntere, Benedikte Stiff og Petter Fafalios, til å gå dekan Morten Dæhlens CV etter i sømmene i forbindelse med en jobb han hadde søkt på – men det var ikke CV-en til dekanen Morten som ble gjennomgått, det var CV’en til Morten som fersk PhD. Her kan du se hvordan han klarte seg.

Headhunteren Petter Fafalios gav også noen gode råd til stipendiater som søker jobber. Rådene kan du se her.

Ove Dalen fra Netlife Research fortalte om hvordan du som PhD kan gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet i sin forelesning «How to land a job»:

Dagen ble avsluttet som seg hør og bør med pub og populærvitenskapelig forskning. I år hadde vi fått hit Jon Butterworth om "Smashing physics: Inside the worlds biggest experiment", der han fortalte oss om de store forskningsnyhetene fra CERN med den store Hadron Collideren og Higgspartiklene.

 

 

Powered by Labrador CMS