Semesterstart og Dragonbox på besøk

Semesterstart, MN fakultetet, UiO. Foto: Karoline Moe
Semesterstart, MN fakultetet, UiO. Foto: Karoline Moe

Av Jessica Lönn-Stensrud og Karoline Moe

Høsten er snart her og et nytt semester har startet ved det Matematisk-Naturvitenskapelig fakultet og UiO.

Vi har hilst mange nye studenter som skal bli fremtidens naturvitere og matematikere velkommen til Realfagsbiblioteket og gitt dem et innblikk i hva de vil finne og få hjelp med hos oss. Fadderne som viste de nye gruppene rundt gjorde en flott jobb med å vise frem grupperom, lesesaler, pc-rom, og fortelle om alt vi stiller opp med. Det var ekstra koselig å gå rundt i gangene i semesterstartsuken og høre på alle fantastiske forskjellige beskrivelser om hva vi som bibliotek er for de forskjellige studentene.

Jean-Baptiste Huynh fra WeWantToKnow og DragonBox. Foto: Karoline Moe
Jean-Baptiste Huynh fra WeWantToKnow og DragonBox. Foto: Karoline Moe

Vi er også i gang med våre arrangementer igjen. Torsdag 4. september var Jean-Baptiste Huynh, mannen bak firmaet WeWantToKnow og appsuksessen DragonBox, på Realfagsbiblioteket. Huynh snakket om hvordan han ble så opptatt av hvordan barn lærer matematikk, og at skolesystemets sviktende forsøk på å gjøre det ledet til at han bare måtte handle.

Dragonbox på Realfagsbiblioteket. Foto: Karoline Moe
Dragonbox på Realfagsbiblioteket. Foto: Karoline Moe

DragonBox kom ut i 2012 og er en app der man kan lære algebra. Appen har slått bra an, og oppfølgeren som tar for seg geometri kom i mai 2014: DragonBox Elements. Totalt har de to appene imponerende 400 000 nedlastinger.

Huynh fortalte at DragonBox Elements ble til etter inspirasjon fra Euklids fantastiske bok Elements.Boken inneholder grunnresultatene og bevisene i geometri og det var spesielt en illustrert utgave av Elements av Oliver Byrne fra 1847 som inspirerte Huynh. Denne illustrerte utgave vil man snart finne i hyllene på Realfagsbiblioteket. Det å lære geometri er å lære begreper og bevisføring, mener Huynh. Det har han og teamet i DragonBox nå implementert i et morsomt spill!

 

 

Powered by Labrador CMS