Informasjonen som er å lese om Geline Angelli i folketellinga fra 1875. For øvrig er alt materiale fra 1875-tellinga nå åpent tilgjengelig for alle (100-årsgrensa er for lengst passert).

Dagens spennende personlighet: «Geline Angelli, Possitivspiller»

Dette innlegget ble første gang postet på Canned Blog i litt annen drakt.
Skrevet av Tor-Ivar Krogsæter

Med denne posten og de påfølgende med overskrifta «Dagens spennende personlighet», håper jeg å kunne få i gang en serie bloggposter om de mange interessante personlighetene som dukker opp i løpet av dagene her på RHD. Jeg velger å starte med den posten jeg skrev på den private bloggen min først, og følger senere opp med andre personer jeg har lagret bildene fra. Forfedrene våre levde kanskje i en saktere verden, men de opplevde saktens masse spennende likevel!

Den unge Geline Angelli – antatt uttale /dʒeˈli(ː)ne anˈdʒelːi/ – var tilreisende fra Italien sannsynligvis på julebesøk. Stedet var plassen Stor-Svendstuen i Storelvdalen, og den ugifte herren var 18 år (f. 1857 i Italien). Han var nok ingen hvemsomhelst, for som livsstilling (yrke) står oppført Possitivspiller. Et positiv er, hvis det her er snakk om det jeg assosierer med det, et lite, bærbart orgel til bruk i små orkester.

Hva slektskapet eller koblinga mellom denne unge herr Angelli og familien til Oline Olsdatter og Arne Hansen var, sier lista ingen ting om, men det må ha vært spennende for bygda å få besøk av en italiensk, formodentlig romersk-katolsk musiker til jul!

Powered by Labrador CMS