På tokt til Antarktis

Natt i Antarktis: Perfekte forhold for CTD (instrumentmålinger av havet) på den siste nattmålingen vår for noen dager siden.

En koronautvidet tur

To-tre dagers hjemreise blir plutselig to-tre uker, når ankomsthavnen er truffet av et mutert covid 19.

Reisen så langt: Koronakarantene i Ålborg, storm i havet i Biscayabukta, flytting av instrumenter frem og tilbake igjen, slikke sol nord for ekvator, hvalsafari, de første pingvinene på et ensomt isfjell, fortøyningsoppdrag, og starten på reisen hjem.

Den siste uken har et av de største samtaleemnene ombord vært koronasituasjonen i Sør-Afrika, og om vi det hele tatt kunne gå av skipet i Cape Town, og fly hjem som planlagt.

Alt dette tatt i betraktning er det kanskje ingen overraskelse for noen at vi ikke flyr hjem fra Cape Town. I stedet blir vi ombord på skipet inntil videre, kanskje hele veien til Ålborg, før vi drar hjem. Det kan være vi går i land før dette, mulighetene blir stadig vurdert, men akkurat nå vet vi ikke hva som blir endelig bestemt.

Når muligheten ble forespeilet for oss i oktober var det regnet som høyst usannsynlig, og jeg så på det som noe som ble sagt for å ikke love mer enn hva som strengt talt kunne loves. Jeg hadde ikke tenkt på det som noe som faktisk kunne skje.

Cape Town: Så nært, men likevel så fjernt!

Å ikke kunne dra hjem etter åtte uker på sjøen er hardt. Jeg trodde aldri at «hverdagen» hjemme i Bergen ville bli så forlokkende!

Det er lite vi kan gjøre med det, og i det minste vet vi at vi før eller senere kommer oss hjem ved å bli ombord på skipet – vi risikerer ikke å bli sittende fast i lockdown noe sted. Likevel blir det rart å dokke i Cape Town i morgen og vite at vi skulle ha vært hjemme om to til tre dager. I stedet blir det to til tre uker.

Vi er i det minste på vei hjem gjennom varmt og solfylt vær, som absolutt hjelper på stemningen!

Som best vi kan, prøver vi å se på dette som en slags sjøgående workshop. Hvem vet, kanskje jeg blir ferdig med artikkelen min innen vi kommer hjem?

Powered by Labrador CMS