På sporet av virtuelle dyr

Når man googler «økolog» så finner man nesten bare bilder av mennesker ute i naturen. Men realiteten er at de fleste økologer tilbringer masse tid foran datamaskinen.

Det gjelder også meg. Jeg er økolog og elsker å være ute, men mesteparten av jobben gjør jeg inne. Der driver jeg med matematiske modeller for å finne ut hvorfor dyrebestander øker og minker, og hva som kan skje hvis miljøet forandrer seg. Eller hvis vi mennesker endrer hvordan vi forvalter naturen.

Kanskje høres det ikke ut som det, men å jobbe med modeller er ikke bare veldig interessant, men kan også være veldig gøy.

På denne bloggen vil jeg gi litt innsikt i hvordan økologer bygger og bruker modeller, hva de kan hjelpe oss med, og hva de ikke kan hjelpe oss med.

Jeg oppdaget den spennende verden av økologiske modeller da jeg tok mastergraden min i Sveits, mitt hjemland. Over seks år senere er jeg (nesten ferdig) stipendiat ved Universitet i Oslo. Å skrive blogg på norsk er en ny utfordring for meg (skammer meg ikke over å si at jeg får litt hjelp med språket i begynnelsen), men en jeg gleder meg masse til.

Hvis du har spørsmål om noe av det jeg skriver om her, kan du gjerne ta kontakt med meg.

Powered by Labrador CMS