Det må være lov å slå fast at overvekt og fedme kan være svært helseskadelig, skriver kommunikasjonsdirektør Hanne McBride om TVNorge-programmet 16 ukers helvete.

Vrient å kose seg til bedre helse

DEBATT: For mange er ikke godteskåla veien til å kunne leve et bedre liv.

Gro Rugseth mener i en kronikk på Forskersonen at TV-serien 16 ukers helvete på TVNorge gir uttrykk for helseskadelige tanker om helse. Så lister hun opp noen positive aktiviteter folket bør ta seg til i stedet: Les en bok, dans på badet (naken), spis godteri eller ak med ungene.

Lettere og sunnere

TV-serien følger seks kjendiser mens de gjennomgår et trenings- og kostholdsopplegg utarbeidet av eksperter på feltene, og de følges opp av Martin Johnsrud Sundby og ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm.

TV-programmet 16 ukers helvete viser kjendiser som gjennomgår et trenings- og kostholdsopplegg.

Seerne får innblikk i noen av helseutfordringer deltakerne står overfor. Farlig høyt kolesterol, diabetes, hjerteproblemer, og problemer med rygg og knær er blant dem. Noen av tilfellene krever medisinering. Målet med deltakelsen er å kick-starte en varig livsstilsendring. Fokus i programmet er på å oppnå en sunnere og sterkere kropp. For deltakerne innebærer det også en lettere kropp.

Motivasjonen for flere av dem er nettopp å kunne ake med ungene og orke å gå opp bakken igjen etterpå!

Inspirerende

For det som er en lykkelig lomme av selvforglemmelse for Rugseth, kan være uoppnåelig for andre uten en ikke ubetydelig innsats i forkant.

I denne debatten har vi opplevd at et overveldende flertall i kommentarfeltet er enig med oss i dette: At serien er inspirerende og positiv. At det må være lov å slå fast at overvekt og fedme kan være svært helseskadelig. Og at det er flott å vise frem hvordan deltakerne takler sin nye tilværelse.

Så er det åpenbart lov å være uenig om hvilken vei til målet som er best. Spør du våre seks deltakere, er samtlige utrolig fornøyd med hvordan 16 ukers helvete har fungert for dem.


LES OGSÅ:

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding på dette debattinnlegget. Eller spørsmål, ros eller kritikk til Forskersonen/forskning.no? Eller tips om en viktig debatt?

Powered by Labrador CMS