Nå kan du lese forskning.no på engelsk

Vi har lansert ScienceNorway.no - engelskspråklig nettavis om forskning fra Norge

Denne uka kom vi endelig på lufta med vårt nyeste tilbud: ScienceNorway.no. Det blir en slankere versjon av forskning.no, men med samme miks av stoff.

Her finner du nyheter og bakgrunnsartikler. Mye kommer fra forskning.no, skrevet av våre journalister og oversatt fra norsk, men med tilpasninger for utenlandske lesere gjort av våre gode redigerere og oversettere, Nancy Bazilchuk i Trondheim og Ingrid Nuse i Canada. Journalist Ida Irene Bergstrøm som er ansatt som journalist i ScienceNorway, vil skrive artikler spesielt for et internasjonalt publikum.

I tillegg vil ScienceNorway by på kronikker, blogger og populærvitenskapelige artikler skrevet av forskere. De samler vi i seksjonen Researchers' Zone.

Dessuten vil forskning.nos 77 eiere levere artikler om egen forskning fra sine magasiner og nettsider, behørig profilert med avsender for å markere skillet til redaksjonelt stoff. Her får leserne innsikt i mangfoldet av forskningsaktivitet som foregår på norske forskningsinstitusjoner.

Innhold som ikke finnes andre steder

forskning.no har siden 2011 samarbeidet med danske Videnskab.dk om den engelske nyhetstjenesten ScienceNordic.com. Dette samarbeidet vil bestå, men nå styrker vi altså innsatsen i et eget tilbud om forskning i Norge.

En leser ga denne tilbakemeldingen på det nordiske tilbudet: «The content has always been first rate and full of things I never see anywhere else.»

Ida Irene Bergstrøm er journalist i ScienceNorway.no (Foto: Sturlason)

Og det er akkurat dette vi skal få til. For om du leser om forskning i internasjonale aviser, finner du ofte den samme nyheten i mange medier. ScienceNorway skal tilby unike nyheter til et internasjonalt publikum, stoff de ikke finner andre steder.

Forskning går på tvers av landegrenser og fagfelt. Det er langt flere enn de som leser norsk, som har interesse av å oppdatere seg på det som skjer på forskningsfronten i Norge.

Har du en kollega eller venn, som ikke leser norsk, tips gjerne om ScienceNorway.no. Så skal vi oppdatere daglig med godt stoff framover.

Du kan også følge ScienceNorway.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS