Her er vår nye logo.

forskning.no har fått nytt design. Men det er mer...

Publisert

I forrige uke fikk forskning.no nytt utseende. Både farger, fonter og layout er endret. Målet er å gi bedre leseropplevelser. Vi håper du liker løftet. Legg gjerne igjen en kommentar nederst.

forskning.no har mye forskjellig stoff å by på. Siden sist vi gjorde store endringer på utseende og struktur, har vi lansert tre nye tilbud.

Forskersonen ble åpnet for halvannet år siden. Der finner du kronikker, debattstoff, blogger og populærvitenskap skrevet av forskerne selv. Og vi har fått kjempegod respons på sidene og økt tilfang på tekster. Dette er et satsingsfelt for oss, vi vil få frem forskernes stemme enda tydeligere og gjøre det enklere for leserne å finne spennende populærvitenskap og gode, aktuelle forskningsdebatter.

Ung.forskning.no byr på lettleste artikler.

Ung.forskning.no ble åpnet høsten 2018. Her finner du lettleste artikler om ny forskning. Vi har alltid hatt mange unge lesere på forskning.no, nå har de yngste av dem fått et eget tilbud. Noen av artiklene er «oversatt» fra voksen-forskning.no, men de fleste er laget spesielt for ung.forskning.no. Og det ser ut som siden har slått an, for lesertallene stiger jevnt.

Nyheter på engelsk

Sciencenorway.no er vår engelskspråklige nyhetstjeneste, som er et knapt år gammel. Her velger vi ut forskningsnyheter som passer et internasjonalt publikum. Sciencenorway har også egen forskersone: Researchers' Zone. Vi har flest lesere i engelskspråklige land, som USA, Canada, Storbritannia, India og Filippinene, men det er også en god andel lesere fra nordiske land og Europa for øvrig. Kjenner du noen som ikke leser norsk, men engelsk, så send dem et tips om Sciencenorway.no.

Vi har etter hvert fått et så stort mangfold og så mange tilbud at det er lett å gå seg vill eller ikke finne fram til alle typene stoff.

Journalistene i forskning.no produserer hver dag stoff fra norsk og internasjonal forskning. Vi lager kjappe nyheter om de siste resultatene og dykker dypt i temaer og problemstillinger innenfor alle forskningsfelt. Det siste halve året har naturlig nok virus, vaksine, behandling og smittevern stått høyt på agendaen. Og det har dere lesere fanget opp. I mars var det 5,3 millioner sidevisninger på forskning.no, mot 2,9 millioner i mars året før.

Forskningsformidling og nye stillinger

En annen type stoff på forskning.no er artiklene som er laget av våre eiere: 78 universiteter, høgskoler og andre som driver med forskning. Disse artiklene er ikke uavhengig journalistikk, men solid forskningsformidling skrevet av kommunikasjonsfolk direkte fra institusjonene og laboratoriene. Eier-artiklene er merket med partner og hvilke institusjon som står bak.

Og er du på jakt etter ny jobb? Sjekk ut stillingsmarkedet. Her finner du hundrevis av stillinger på universiteter, høgskoler, institutter og i bedrifter.

Målet vårt har i denne omleggingen vært å gjøre det enkere å navigere rundt i nettavisa, og ikke minst finne alle våre nettsteder. I den aller øverste menyen finner du dem.

Det meste av stoffet på de ulike nettsidene, presenteres også på forskning.no. Derfor kan du følge med der, om du vil ha med alt. Eller du kan dykke ned i en av nisjene våre og bare lese blogger, kronikker eller nyheter på engelsk.

Vi tar gjerne tilbakemeldinger på nytt design eller alt annet du har lyst til å fortelle oss. Bruk kommentarfeltet eller send en epost til nina@forskning.no

Powered by Labrador CMS