Bokskriving på fritiden = fem år

Ja, det tok såpass med tid: Fem år fra jeg startet med boken, til den ble ferdig. Om tre-fire uker er den ute i DIN bokhandel. Tittel: Bergtatt. Fjellenes historie og fascinasjonen for det opphøyde.

Boken handler altså om fjell. Hvorfor er de der, hva har de betydd for mennesker opp gjennom historien, og ikke minst hva er det vi ikke vet om fjell men gjerne skulle ha visst? Jeg skriver også om min egen erfaring med fjell og hvordan jeg selv ble bergtatt, og om tindebestigning i Andesfjellene og topptur med sykkel i Alpene.

Da jeg har lært mye underveis, er det naturlig å dele det viktigste med dere lesere. Så, hvis du har planer om å skrive en bok – og synes fem år er en ideell varighet for prosjektperioden – da kan du følge disse rådene:

 

  • Skriv boken på kveldstid, etter lange dager på jobben og etter at ungene er sovnet.
  • Sørg for at du må pløye deg gjennom store mengder litteratur og fagartikler, gjerne litt på utsiden av ditt kjerneområde.
  • Start skrivingen så fort som mulig, slik at det første du skriver er utdatert når siste kapittel er ferdig fem år senere.
  • Kontakt forlag tidlig, da et positivt svar vil sørge for at skriveprosjektet blir rammet av herlige tidsfrister.
  • Hvis alt går på skinner, og det går mot ferdigstilling innen fem år, send det til kollegaer for korrektur. Det burde strekke prosjektet noe ut i tid.

 

(PS: Invitasjon til lanseringsfesten kommer senere.)