Bra festival, men hvor var studentene?

Jeg brukte fridag til å dra tilbake på jobb. For det var festival i helgen (lørdag), og Universitetet i Oslo debuterte med Idéfestivalen.

Campus tok form av et festivalområde, og det ble rigget utendørsscene med store høyttalere, boder (selvfølgelig), og områder var avsperret med metallgjerder.

Det var med store forventninger jeg gikk opp mot registreringen for å hente navneskilt. For jeg skulle foredrag om fortidens klimaendringer - sammen med en svensk miljøhistoriker. Her var også et band på vei inn i det jeg gikk ut etter registreringen.

Jeg fikk litt festivalfølelse, og tenkte at jeg endelig var backstage. Jeg skal gå rett til oppsummeringen av dagen. Var det en bra festival?

1) Ja, det var en bra festival. Jeg kommer sikkert til den neste også, som arrangeres allerede i juni.

2) Flere vil kanskje finne veien hit neste gang. For det var plass til mange flere. Studenter, hvor var dere?

3) Men: Foredraget mitt var fullt, og flere måtte snu i døren. Det føltes bra. Jeg hadde med en bunke kopier av boken min (om naturkatastrofer), som ble revet bort.

4) Det var mye morsomt for barn her også, og sønnen min på 3 år koste seg (barnehagebesøk, is-fossil, el-billøp). Høydepunktet var utekonsertene, for bandene var kjempegode, og han danset.