Tribute

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Vidstrakte golde landskap, rødt jordsmonn, voldsomme brattkanter, høyland, grusveier, fjellrygger med svarte vulkanske bergarter, platålava og dype, mørke kløfter. Men også brakkelandsbyer, bunnløs fattigdom og skjev fordeling av goder. Det er allerede blitt elleve år siden første gang jeg dro på feltarbeid til Karoo-området i Sør-Afrika.

Når jeg tenker tilbake på alle turene, virker det litt underlig at det er der jeg har oppholdt meg mest som feltarbeidende geolog. Det var på ingen måte planlagt å vare så lenge, men det var såpass mye å ta tak i der nede at det fylte to postdoc-perioder og mye av tiden min etter det også. Jeg er på ingen måte ferdig.

Neste uke skal jeg ned igjen – denne gangen som medarrangør til en konferanse om vulkanske systemer. Forskere fra hele verden skal delta, og jeg skal vise folkene rundt på mine favorittlokaliteter etter konferansen: Witkop III, Golden Valley, Waterdown Dam, Dordrecht, Queenstown.

Og nå, mens jeg jobber med å få ferdig feltguiden, ser på bilder og redigerer, så lager jeg min første bildeblogg her på forskning.no. Det er vel en slags oppsummering av alle turene til Karoo, en hyllest til landskapet. Jeg ser mitt forskerliv passere i revy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Foto: henrik svensen)

 

 

 

 

 

 

(Foto: henrik svensen)

 

 

 

 

 

 

(Foto: henrik svensen)

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS