Øglegraver-byllup

Det kommende brudeparet hadde tenkt på nesten alt. Vi fikk bidra med brudebuketten, men de hadde sørget for ørepropper. Bryllupsnatten måtte tross alt tilbringes midt inni teltrekka. (Foto: Victoria Engelschiøn Nash)

Hele øglegraverleiren fikk en overraskelse mandag morgen da Stig ba om å få låne gruppa en halvtimes tid. Vi trodde vi kun ventet på en turistgruppe fra Vestfold geologiforening, og overraskelsen ble stor da Stig begynte å dele ut invitasjoner. Vi var alle invitert i bryllup!

Av Aubrey Jane Roberts og Victoria Engelschiøn Nash

Kun forloveren og med-Øglegraver Øyvind hadde visst om dette fra starten, men også Bjørn var informert og hadde smuglet med gitaren. Med ett var hele leiren i gang med bryllupsforberedelser. Brudebukett måtte lages, samt slips til gutta og sløyfer til jentene. Duckteip reddet dagen, som så ofte før! PhD-stipendiat Bitten Bolvig Hansen oppdaget et nytt talent og viste seg å ha et skikkelig duckteiptekke.

Forberedelsene hadde pågått i månedsvis. Brudemarsjen ble spilt av Bjørn på gitar, og den humanetiske vigsleren var med under dekke som steinentusiast bland parets venner fra Vestfold geologiforening. Sjokket var like stort for dem ! Sermoniene var midt i leiren, i Flowerdalens vakre omgivelser. Paret hadde skiftet til våre «svalbardbunader», våre røde og blå heldresser (parkdresser for voksne). Bruden fikk i tillegg slør, som beveget seg vakkert i vinden. Regnet tok til og med en liten kunstpause.

Brudeparet Stig og Lillian med forloverne Øyvind (Øglegraver) og Glenn. (Foto: Victoria Engelschiøn Nash)

Heldigvis er Longyearbyen et samfunn som er vant til å håndtere ting utenom det vanlige. Kafeen, Fruene, hadde bakt opp 30 kanelboller og hadde dem leveringsklare lenge før åpningstiden. En av guidene fra Spitsbergen Travel, Mats, hjalp til med å hente og bære opp.

Bartender Tommy. Boblene var av sorten alkoholfri eplecider. På grunn av våpensikkerhet er leiren en strengt alkoholfri sone, men kombinasjonen bobler+sukker er uansett en sikker vinner. (Foto: Victoria Engelschiøn Nash)

Etter sermonien var det skåling i eplebobler og spising av bryllupskanelboller. I mellomtiden stilte skytterne seg opp for å salutere paret. Etter bollespising og skåling, fortsatte alle opp i utgravningen for å feire resten av dagen. Også brudeparet fikk fjerne noen ribbein, før kvelden kom og vi feiret videre med sjokoladepudding og bokser med hermetisert fersken. Vi leker ikke bryllup, og forlover Øyvind måtte finne seg et annet telt for natten…

Saluteringstroppen gjør seg klare. (Foto: Victoria Engelschiøn Nash)

 

Powered by Labrador CMS