Øglegraverne har utforsket fjellsidene like nord for Longyearbyen siden 2004. De leter etter fossiler av utdødde marine reptiler.
Aubrey Jane Roberts
Aubrey har skrevet mastergrad og jobber nå med doktorgradsavhandlingen sin for Jørn Hurum og Øglegraverne. Hennes forskningsfokus er svaneøgler fra juraperioden, men hun interesserer seg også for deres forfedre fra trias. Hun omtales gjerne som en av to gravemaskiner og er god til å sumobryte i kjeledress. Dette er hennes femte ekspedisjon med Øglegraverne.
Victoria Engelschiøn Nash
Victoria er nylig ferdig med en mastergrad om et av de andre triassiske beinlagene som Øglegraverne jobbet med i 2014 og 2015. Her beskrev hun restene etter noen av de største og eldste fiskeøglene som hittil er funnet i verden. Hun er den andre gravemaskinen og er best til å sumobryte i kjeledress. Hun jobber for tiden i en gruppe som bygger en prototype av en månebase ved det Europeiske astronautsenteret. Dette er hennes fjerde ekspedisjon med Øglegraverne.
Deltakerliste:
Jørn Hurum (leder) - professor i vertebratpaleontologi ved Naturhistorisk museum i Oslo
Aubrey Jane Roberts – Stipendiat i vertebratpaleontologi ved Universitetet i Southampton (UK) i samarbeid med Naturhistorisk museum i Oslo
Achim Reisdorf - Forsker fra Basel Univerity i Sveits og Naturhistorisk museum i Bern. Spesialiteten hans er tafonomi; hva som skjer med dyr etter at de dør.
Tanja Wintrich- Stipendiat i svaneøgleutvikling ved Universitet i Bonn, Tyskland.
Bitten Bolvig Hansen – Stipendiat ved Naturhistorisk museum i Oslo og forsker på ammonoider fra trias
Bjørn Lund – Forskingstekniker ved Naturhistorisk museum i Oslo
Øyvind Enger – Frivillig og 10-års jubilant i Øglegraverne
Stig Larsen – Frivillig og 10-års jubilant i Øglegraverne
Victoria Engelschiøn Nash – Tidligere masterstudent i gruppa.
Tommy Wensaas – Sikkerhetsansvarlig og frivillig
Patrick Scott Druckenmiller – Førsteamanuensis i paleontologi fra University of Fairbanks, Alaska, USA