Fire fine bilder

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ikke så mye tekst her i dag. Derimot et lite oppsamlingsheat med noen fine bilder fra de siste dagene. 

 

Action på Grønland

Ting skjer på vestkysten av Grønland, der det fortsatt er et tosifret antall varmegrader i dag. Her er dagens satellittbilde fra området rundt den lange Jakobshavnbreen.

 

En liten is-kollaps ute på Jakobshavn-breen i dag? Her sett i full oppløsning fra Terra 29. august. (Foto: (NASA Terra MODIS))

 

 

Norske breer

 

Gode klarværsdager over Sør-Norge har vært mangelvare denne sommeren. Desto mer flaks at NASAs satellitt Terra hadde en perfekt passering mandag 27. august. Så her er status for is og snø i fjellheimen denne sommeren, før høstens snø begynner å falle:

 

Her er den gjenværende isen og snøen i fjellet etter denne sommeren. Sett fra Terra 27. august. (Foto: (NASA Terra MODIS))

 

Blomstring i Varanger

Det har vært liv og røre oppe i Barentshavet siste uken i august. Slik så det ut i Varangerfjorden og over grensen mot russisk sektor da en av NASAs satellitter passerte der 25. august.

 

Fine farger i Varangerfjorden 25. august. Vi får håpe at det betyr godt fiske de kommende årene. (Nord opp til høyre). (Foto: (NASA MODIS))

 

Da rekorden falt

Og slik så det ut da is-rekorden fra september 2007 ble slått allerede 26. august i år:

 

Rekord-bildet, her i litt kunstnerisk versjon fra NASA og NOAA. Det som var normalen for årstiden, er tegnet inn. (Foto: (NASA og NOAA))

 

 

Klimaendringer sett fra over there 

De som har lyst på en liten forsmak på hva som kommer i IPCC5, kan lese det nye policy-skrivet om Climate Change fra American Meteorological Society. 

http://www.ametsoc.org/policy/2012climatechange.html

 

Ikke så mange tall og prognoser der, men forholdsvis klar tale likevel. Teksten er skrevet slik at den skal kunne være gyldig helt fram til 2017. 

 

Powered by Labrador CMS