Noen flere tall og bilder

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

NASA GISS har nå kommet med sine temperaturtall for juli (plassering / antall år med målinger).

  • Juli 2012:  13 / 133
  • Januar - juli: 10 / 133

 

Langt fra rekordnivå for global temperatur i juni og juli, i flg James Hansen og hans folk på NASA GISS. Men etter 7 måneder er året 2012 nå på tiendeplass på temperaturtoppen. (Foto: (NASA GISS))

 

 

UAH har kommet med kartet for hvordan temperatur-avvikene i nedre troposfære for juli måned fordelte seg rundt om på kloden. Generelt ganske varmt, men en meget kald vinter i Antarktis, og negativ NAO-indeks her i nord.  

 

Avviket fra normalen for satellittmålt juli-temperatur i nedre troposfære, iflg UAH. Her ser vi tydelige spor av negativ NAO-indeks: Varmt på Grønland, kaldt i landene rundt Nordsjøen. (Foto: (UAH))

 

 

 

Det synes å gå mot nye minimumsrekorder for sjøisdekket i Arktis, både når det gjelder utstrekning, areal og volum. Her er nyeste graf fra det japanske analyseteamet for i dag 14. august:

 

Satellittmålt isutbredelse i Arktis 14. august, iflg JAXA. Det ligger an til ny minimumsrekord for august måned. Og kanskje for september også? (Foto: (IARC-JAXA))

 

 

Det nærmer seg 50-årsjubileet for norsk romvirksomhet. Den første raketten fra Andøya skal feires på lørdag. Her er dagens satellittbilde fra jubilanten:

 

Lofoten og Vesterålen sett fra NASAs satellitt Terra 14. august. Vi satser på at skyene fjerner seg til rom-jubileet på Andøya. (Foto: (NASA Terra MODIS))

 

 

Og Mars-roveren Curiosity? Jo, den snakket med president Obama her om dagen. Dessuten har den nå fått lastet ny programvare, og er snart klar for å gå i gang med mer detaljerte målinger på Mars-overflaten.

 

NASAs rover Curiosity skuer ut over Mars-overfalten mens den laster inn ny programvare fra JPL. Landingen er unnagjort, og minnekapasitet kan frigjøres til nye oppgaver. (Foto: (NASA JPL/CALTECH))

 

Powered by Labrador CMS