Vinter på gang

Det blir en heller kort blogg denne lørdagen, siden kofferten nå pakkes for ESAs ministermøte i Luxemburg. Hovedsakene som skal behandles der, er Europas neste generasjon bæreraketter og Romstasjonen, samt forholdet mellom ESA og EU. Det får vi komme tilbake til. 

Men leserne fortjener i hvert fall et lite satellittbilde av Norge. Slik så det ut da NASAs satellitt Terra passerte over Sør-Norge onsdag denne uken: 

Mye snø å se da NASAs satellitt Terra fant et hull i skydekket over Sør-Norge 26. november. (Bilde: NASA Terra MODIS)
Mye snø å se da NASAs satellitt Terra fant et hull i skydekket over Sør-Norge 26. november. (Bilde: NASA Terra MODIS)

 

Vi nærmer oss raskt slutten på november, og kan fastslå at også denne måneden har vært betydelig varmere enn normalt her i Norge. Og etter en rask titt på langtidsvarselet hos yr.no, er det bare å fastlå at 2014 kommer til å sette en solid ny varmerekord for landet vårt. 

Innspurten for global temperatur i 2014 kommer vi tilbake til i senere blogger. Interessant at de løpende reanalysene av temperatur-anomali fra NOAA antyder at november slett ikke er like varm som oktober, globalt sett. Mens temperaturkartene fra Stillehavet blir stadig rødere langs ekvatorbeltet. Hmmm, noe å gruble på.   

God helg. 

Powered by Labrador CMS