Give me a Puppy Break!

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er vår i lufta, jeg har funnet både hestehov, blåveis og hvitveis, riktignok i omvendt rekkefølge og det er jo ikke helt logisk i forhold til sånn som vårtegnene normalt skal komme. Denne gangen kom alt i løpet av to dager, og jammen satt ikke linerla og vippet på trappa da jeg kom hjem her om dagen! Den ultimate vårfølelsen her på NVH-campus er for øvrig når føllene dukker opp, og i dag observerte jeg et nydelig og gyllenrødtfarget eksemplar trippende foran hesteklinikken sammen med sin stolte mor.

Det er mye liv overalt, også på lesesalene. Vår er eksamenstid, og for mange betyr det ekstra stress og ekstra mye nerver. Det finnes et utall gode råd for hvordan takle eksamensstresset, i forrige uke kom jeg over et noe spesielt tilbud på Simon Fraser University i Vancouver, nemlig Puppy Break! Der ble det i eksamensperioden organisert samlinger av hundevalper som var under opptrening som redningshunder og andre tjenestehunder, der studentene kunne komme innom for å klappe valpene for å roe nervene – de-stress by taking a Puppy Break during exam time! Riktig så populært så tilbudet ut til å være.

(Foto: Yngvild Wasteson)

Det er ikke tvil om at kontakt med dyr er gunstig for menneskers både fysiske og psykiske helse. Bruk av dyr innenfor ulike omsorgs- og velferdstjenester begynner å bli populært mange steder. Et Puppy Break er for meg den nyeste tilveksten i dette tilbudet av tjenester som våre beste venner tilbyr oss.

Kjenner du forresten Casey? Hun er en fire år gammel rolig og vennlig golden retriever som hver mandag og torsdag er på jobb på flyplassen i Miami. Der tilbyr hun engstelige og nervøse flyreisende litt kos, klapp og klem slik at de kan stresse ned før avgang. God reise!

Powered by Labrador CMS