Grammatikk er gøy!

Sesong 3, episode 2 av Norskpraten.

Alle har en unik og individuell grammatisk evne, og dette vil norskpraterne lære mer om. I denne episoden får derfor Stine og Maja besøk at kollega Åshild Søfteland for å snakke om den kreative, interessante, og ikke minst morsomme, grammatikken. Åshild er førsteamanuensis i norsk på avdeling for lærerutdanning ved Høgskolen i Østfold, og hun har akkurat gitt ut boka Praktisk grammatikk. Oppgåver og løysingsforslag sammen med Urd Vindenes og Ida Larsson. Ellers har Åshild et brennende engasjement for forskning på og undervisning i språklig variasjon og endring, og hun forsker på spontantale.

I episoden får du blant annet vite hva grammatikk egentlig er, hvordan man kan nærme seg grammatikk på en utforskende måte, og hvordan man som lærer kan løfte fram og utnytte den grammatiske kompetansen som elevene allerede besitter.

Og til slutt: Visste du at det fins to kreative tolkninger av denne setningen "Jeg så damen med kikkerten". Skjønner du hvilke? Hvis ikke, får du svaret i episoden.

Litteratur:

Larsson, Ida, Søfteland, Åshild & Vindenes, Urd. 2020. Praktisk grammatikk. Oppgåver og løysingsforslag. Oslo: Samlaget.

Powered by Labrador CMS