Her har Bjørnar Olav Leknes fått prisen for årets beste artikkel

Årets beste: - Vi må framsnakke runking for å forebygge prostatakreft

Prisen for årets beste medlemsartikkel gikk til Bjørnar Olav Leknes på Nord Universitetet.

Årets forskningskommunikasjonsdager er over. Der samles kommunikasjonsfolk og forskere for å lære av andre og hverandre. I år på Høyskolen Kristiania.

Og hvert år kårer vi årets beste medlemsartikkel.

Vi velger blant tusen artikler skrevet av flere hundre kommunikasjonsfolk fra 77 institusjoner.

Dette er artikler som har stått på nettsidene eller i magasinene til universiteter, høgskoler, forskningsinstitutter og andre som driver med forskning og/eller formidling - eller de er laget spesielt til forskning.no. Les mer om ordningen her.

Artiklene er lest tilsammen 4 millioner ganger de siste 12 månedene.

Årets beste artikkel ble:

- Vi må framsnakke runking for å forebygge prostatakreft. Skrevet av Bjørnar Olav Leknes på Nord Universitetet.

Fra juryens begrunnelse:

«Det handler om en studie som er mer enn to år gammel da artikkelen ble skrevet. Studien handler om hvordan man kan unngå kreft – med et enkelt og håndfast råd.

Men hverken rådet og studien får oppmerksomhet her til lands. Denne enkle løsningen er ikke kjent hverken i fagmiljøene eller på legesentrene.

Årets vinner gjør noe med dette: redegjør for forskningsresultatene og forklarer hvorfor resultatene og rådet er tabubelagt.

Medvirkende i artikkelen er studien, en forsker med et tydelig og friskt budskap, et fagmiljø som svarer for seg og Kreftforeningen med råd for å unngå denne kreftformen. Og altså Bjørnar Olav Leknes som bringer det hele sammen.

Artikkelen har godt språk, fin flyt, konstruktiv konflikt og konkret avslutning.

Den er lest nesten 61.000 ganger. Lesetiden er 3 minutter og 35 sekunder. Artikkelen er delt 752 ganger på Facebook og har fått 3.400 kommentarer der den er delt, og den har fått 5.100 likes.»

Hederlige omtaler og klassikerpris

Det ble også delt ut hederlige omtaler til to gode artikler:

Til Jan Arne Stokmo for artikkelen Jo, det er mulig å bli kvitt skjeggkre i eneboliger.

Til Torill Sommerfelt Ervik i Kommunikasjonsavdelingen på Universitetet i Bergen for artikkelen og podcasten Mange jobber i dag er rene oppskriften på utbrenthet

Årets klassiker gikk til frilansjournalist Veronika Søum for NTNU-artikkelen Kvitter seg med depresjon ved å gi blaffen. Artikkelen ble publisert i februar 2017, har blitt lest nesten 160.000 ganger og leses fortsatt.

Powered by Labrador CMS