NIH heier på Paralympics!

Fra åpningsseremonien i Rio. Foto: Getty Images

Etter en flott åpningsseremoni av de 15. Paralympiske sommerleker, skal de første norske utøverne i ilden i Rio.

Av: Kari Bø, rektor ved NIH

Imponerende 4342 deltakere fra ulike land inkludert et flyktningelag skal delta i en rekke idretter og i ulike klasser de neste 12 dagene. Norge stiller med en tropp på 25 utøvere og har mange medaljesjanser. Troppen ledes av tidligere NIH student Cato Zahl Pedersen som selv har 13 medaljer fra ulike vinter og sommer Paralympics. Som topptrenere og ledere finner vi også flere tidligere NIH studenter som bidrar med sin idrettsvitenskapelige kompetanse på et svært avansert nivå.

NIH er stolt av å ha hatt fokus på fysisk aktivitet og funksjonshemming (FAF) fra sin oppstart som vitenskapelig høgskole i 1968, og vårt ett- årige påbygningsstudium på dette viktige området startet opp i 1973. Fra i år har vi allokert 5 plasser fra FAF studiet til Bachelorstudiet Trening coaching og psykologi spesifikt rettet mot toppidrett. Disse studentene får nå en pangstart på sine studier ved å kunne følge med på Paralympics.

Verdiene som Paralympics bygger på er allmenne og har et budskap til alle: mot, besluttsomhet, inspirasjon og likeverd. I all vår utdanning ønsker vi å utdanne pedagoger og ledere som nettopp får frem disse kvalitetene hos alle som vil være fysisk aktive; om det er innen mosjon eller på høyt internasjonalt konkurransenivå.

Vi ser frem til spennende sendinger fra Rio og ønsker lykke til med konkurransene til utøvere, trenere og ledere.

Heia Norge!

Powered by Labrador CMS