Sjokolade som på 1700-tallet, del 2
Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.
Sjokoladebarrene har nå ligget noen uker (det stod at de ble bedre dess lengre de ble lagret), og her følger rapport fra del to av det praktiske historieeksperimentet ”Sjokolade som på 1700-tallet”. Denne gangen har forsøket blitt filmet med håp om at det kan fungere som en god måte å formidle praktisk historie på.
Begge delene av eksperimentet har tatt til sammen omtrent 6 timer. I arbeidet med å lage sjokolade som på 1700-tallet har jeg pådratt meg vannblemme fra visping, lett kvalme fra overdose sjokolade og blitt svært overrasket over resultatet.
Konklusjonen er at praktisk historieeksperimentering med mat gir mersmak ☺
Takk til Rolf Strangers kulturfond og NTNU for støtte til godteriforskning. Og ikke minst; Gaute R. Gunleiksrud for filming og redigering.