Blogg: Ekstraliv – en blogg om gaming

Ekstraliv:
En blogg om gaming

Hva er det som gjør dataspill så elsket og hatet? Hvordan er det å satse å på elektronisk sport - såkalt e-sport - som utdanning og karrierevei? Og hvordan henger gaming sammen med helse og trivsel, læring og sosiale relasjoner?

Jeg heter Stian Overå og har doktorgrad i sosialantropologi fra Universitetet i Oslo. Jeg har mye erfaring med forskning på barn- og ungdomstid, skole, helse, rus og digital mediebruk. Siden 2013 har jeg jobbet på Kompetansesenter Rus - Region Øst, som er ett av syv regionale kompetansesentre inne rusfeltet (rus-ost.no).

På denne bloggen vil jeg skrive om et tema som opptar meg sterkt både faglig og personlig - dataspill! Jeg er oppvokst med Nintendo på 1980-tallet og har siden spilt jevnt og trutt frem til voksen alder. I dag er jeg både hobbygamer, gamerforelder og - ikke minst - spillforsker.

Høsten 2020 startet jeg på et postdoktorprosjekt som handler om unge menneskers erfaringer fra e-sportverdenen. I årene fremover skal jeg undersøke hva slags utfordringer og muligheter gamere møter innen e-sportmiljøet, og hvordan gaming farger andre arenaer i livet, slik som helse og trivsel, skole og utdanning og sosiale relasjoner.

På bloggen skriver jeg om erfaringer og resultater fra forskningen min, spillrelaterte temaer som mine kolleger og jeg arbeider med på KoRus-Øst og andre dagsaktuelle saker på spillfeltet.

Sjekk gjerne også ut podkasten «Spillradioen» der mine kolleger på KoRus-Øst og jeg snakker om både data- og pengespill.

Jeg tar gjerne imot tilbakemeldinger, ris og ros.

Ta kontakt på epost.

Powered by Labrador CMS